We Doen Het Zelf Wel Festival!

Print Friendly

Op 1 december hield Terlouw in DWDD een indringend pleidooi voor ‘het touwtje uit de brievenbus’, waarin hij zijn zorgen uitte over de samenleving. Het gebrek aan vertrouwen is een van de oorzaken van het wereldwijd opkomende populisme, denkt Terlouw. Hij is daarmee de gedroomde hoofdgast voor het festival, dat vooral wil laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in Nederland.

Een brede burgerbeweging is namelijk de problemen van mensen en gemeenschappen aan het oplossen. Er is daarmee een kritische massa ontstaan die alleen maar verder groeit. Het festival is dé gelegenheid om dit kantelpunt op inspirerende wijze zichtbaar te maken. Met actieve doeners en denkers die zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Want voorbij de waan van de dag vindt er een stille revolutie plaats en wordt lokaal een nieuwe ‘doe-het-zelf-samenleving’ geboren.

Het belooft een dag te worden waar zowel doeners als denkers op het gebied van burger- en sociale initiatieven samenkomen en van elkaar kunnen leren. Een dag waar ruimte is voor verdieping en reflectie, maar waar het publiek ook praktische tips en inspiratie opdoet, de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken en te pitchen. Omroep Human maakt tijdens de dag tv-opnames en zendt op een later moment een samenvatting uit.

Meer informatie en kaarten bestellen

Informatie
Wanneer: 25 maart 2017, 11:00 tot 19:00 uur
Waar: de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort
Toegang: €15, met de kortingscode lsa@wdhzw betaal je €10