Urbania: gedroomde stad van de toekomst

Print Friendly

We staan voor grote vraagstukken op het gebied van globalisering, duurzame ontwikkeling, het milieu, landbouw en solidariteit. En het is belangrijk om kenbaar te maken wat we willen. Hoe willen we dat onze steden en zijn bewoners eruitzien? Meer macht voor megasupermarkten of kleine winkels waar buurtbewoners aandelen in hebben? Een efficiënte metropool Europa waar we allemaal onder dezelfde lantaarnpalen lopen of wijken met hun eigen karakter? Al het vastgoed is van de staat of juist van bewoners? Ziekenverzorgers uit lagelonenlanden die voor de ouderen en
zieken zorgen of een burennetwerk?

Het LSA zorgt ervoor dat de punten die we ophalen op de politieke en maatschappelijke agenda terechtkomen. Deze bijeenkomst is onderdeel van onze crowdsource om te achterhalen wat actieve bewoners wensen voor hun stad en voor hun projecten. Alles wat we van jullie horen en leren komt in de BewonersAgenda Stad te staan; de bewonersagenda die we naar Den Haag brengen.

Leren backcasten
En als we al weten wat we willen, hoe komen we er dan? Weke stappen moeten we zetten? Dat gaan we op de bijeenkomst Urbania leren. We gaan werken via de methode backcasting. Met deze methode redeneer je terug vanuit een gewenst toekomstbeeld. Het zorgt ervoor dat je kunt denken buiten bestaande ontwikkelingen en systemen: out of the box. Langzaam vormt zich een beeld welke stappen nodig zijn om de toekomstvisie te realiseren.

Download hier het volledige programma.

Praktische info
Datum: 4 september 2015
Locatie: Rotterdam
Tijd: 10:30 – 16:00
Kosten: 15 euro voor bewoners, 50 euro voor beroepskrachten, LSA-netwerkleden betalen 7,50 en kernleden gaan gratis!
Inschrijven: via de LSA-website