’t Heft Conferentie 2016 – Toekomstbestendig gemeenschapshuis

Print Friendly

Plenair deel
’t Heft voorzitter Kees Jongmans kijkt uit naar de conferentie: ‘Gedeputeerde Henri Swinkels opent het programma. We gaan die middag aan de slag met een belangrijk thema. Tot voor kort waren veel bestuurders van gemeenschapshuizen vooral gericht op een gezonde exploitatie. Dat is en blijft een belangrijke zaak, maar wil je als gemeenschapshuis een serieuze rol spelen in de leefbaarheid van je dorp of buurt, dan moet je een stap verder gaan. Hoofdspreker en beroepsveranderaar Harry te Riele neemt de deelnemers mee buiten de gebaande paden. Hij erkent dat veranderen spannend is. In zijn inleiding zal hij uitleggen hoe je in onzekere tijden comfortably out of control kunt zijn en vanuit je eigen positie kunt werken aan je toekomst.’ Na zijn inspirerende verhaal gaan de deelnemers in groepen uiteen om diverse workshops te volgen.

Workshopcarrousel
Er staan drie workshops op het programma, waaraan je alle drie deel gaat nemen. Jongmans licht toe: ‘In de workshop over besturen in een veranderde samenleving gaat de workshopleider samen met de deelnemers op een rij zetten wat de bestuurder richting de toekomst nodig heeft. De workshop samenwerken gaat over hoe je op een andere manier en met nieuwe partners kunt samenwerken. In de workshop website, database en voordeelcontracten introduderen we de nieuwe website met de database, en nemen we de voordeelcontracten met u door.’ Harry te Riele doet aan alle workshops mee en reflecteert er na afloop samen met u op.

Het HelvoirThuis
De conferentie vindt niet toevallig plaats in de recent geopende MFA HelvoirThuis. Jongmans: ‘Deze ontmoetingsplek van onderwijs, zorg, opvang, sport en cultureel aanbod toont in de praktijk de kracht van de mogelijkheden van de MFA. We starten het programma tegen het einde van de middag, als de schoolkinderen naar huis zijn. De workshops vinden in de klaslokalen plaats. We sluiten de conferentie af in de gezellige centrale hal. Die leent zich bij uitstek voor een informele nieuwjaarsborrel.’

Informatie
Tijd: 28 januari 2016 van 16.00 tot 21.00 uur
Locatie: Het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30, 5268 AC Helvoirt
Kosten: Gratis voor leden van ’t Heft, niet leden betalen € 50,00. Aanmelden is verplicht

Aanmelden via ’t Heft