Maatschappelijk vastgoed: Lust of last?

Print Friendly

Bewoners eisen hun rol
Panden met een maatschappelijke waarde staan vaak midden in de wijk. Leegstand is zonde, zeker als een maatschappelijk initiatief op zoek is naar een bruisende plek in de wijk. Hoe zorgen we ervoor dat deze plekken hun maatschappelijk waarde houden of terugkrijgen? En nog belangrijker: hoe spelen bewoners een rol bij het verkrijgen, behouden en duurzaam benutten van maatschappelijk vastgoed? Het LSA haalt inspirerende voorbeelden uit het hele land bij elkaar om hun lessen en successen te delen.

Maatschappelijke meerwaarde van bewonersinitiatieven
Bewoners spelen een steeds actievere rol in hun wijk, bijvoorbeeld door het beheren van maatschappelijk vastgoed. Dit zorgt voor meer sociale contacten en binding met de wijk. Ook voor medewerkers van zorginstellingen, de gemeente of de wijkagent, is een ontmoetingsplek in handen van bewoners interessant. Zo krijgt een bewonersinitiatief maatschappelijke meerwaarde. Maar wat is dat precies? En hoe tonen bewoners de maatschappelijke meerwaarde van het beschikken over een pand aan? Kan de gemeente een goed toetsingskader voor het bepalen van maatschappelijke meerwaarde opstellen? Over deze en andere vragen discussiëren we met ervaringsdeskundigen.

Frisse blik op jouw probleem
Heb je een specifieke vraag over jouw pand of een pand dat je op het oog hebt? Ook behoefte aan een waardevolle frisse blik waarmee je verder kunt? Experts en ervaringsdeskundigen denken met je mee om een antwoord te vinden. Over besturen, verdienmodel, juridische vormen of samenwerking met jouw gemeente. Vragen kun je opsturen naar ramiro@lsabewoners.nl. Er is ruimte voor maximaal tien casussen in het ochtendprogramma. Aanmelden voor de hele dag kan via LSA bewoners.

Informatie
Tijd: vrijdag 18 maart 2016, 10:15 – 16:30 uur
Locatie: Kiosk 5, 5802 NP Venray
Kosten: 15 euro voor bewoners, 50 euro voor beroepskrachten, LSA-netwerkleden betalen 7,50 en kernleden gaan gratis!