Lees en luister alles terug van de Beheer je buurthuis bustour!

Landelijke aandacht voor buurthuizen in zelfbeheer

Print Friendly

Op 22 juni gingen door bewoners gerunde buurthuizen bij elkaar op bezoek, tijdens de Beheer je Buurthuis bustour. De tour was opgezet door het LSA in het kader van kennisdeling onder pionierende wijkcentra in zelfbeheer. 

Het was een zeer geslaagde, leuke en leerzame dag. De tour heeft veel aandacht gehad van landelijke en lokale media. Zo was NPO Radio 1 op bezoek bij Wijkcentrum In de Boomtak, in Tilburg. Het radiostation sprak met vrijwilligers en bestuursleden, en LSA-directeur Ties de Ruijter kwam aan het woord over hoe In De Boomtak ‘baas in eigen buurthuis’ is.

Luister de NPO Radio 1-uitzending terug (spring naar minuut 18 en 40 van de uitzending)

Ook Omroep Brabant besteedde aandacht aan de Beheer je buurthuis bustour, in het nieuwsartikel ‘Speciale bustour: buurthuizen ooit bedreigd met sluiting maar nu goed draaiende ‘bezienswaardigheid” en in de radio-uitzending van Hubert Mol.

Luister de Omroep Brabant-uitzending terug (spring naar minuut 41)

Limburgse lokale zender L1 besteedde in de Ochtendshow op de radio aandacht aan pionier ’t Schöpke en de Beheer je buurthuis bustour.

Luister de L1-uitzending terug

Ook deden we live verslag van de tour via Twitter. Hieronder vind je een Twitterverslag van de dag, met links en foto’s. Houd Beheerjebuurthuis.nl in de gaten voor een uitgebreid verslag van de dag later deze week.

Reacties

  1. Thijs zegt

    Als je pioniers uit 5 steden samenbrengt in hun wijkhuizen, ontmoeting met experts in de bus organiseert en hun unieke verhalen hoort die ook weer herkenbaarheid oproepen… Prachtig! De reden waarom dit project zo waardevol is.
    Die kennis dlen we graag in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*