Landelijke Bewonersdag 2014

Print Friendly

Sinds de jaren ’80 heeft de overheid veel taken afgestoten. Staatsbedrijven werden verzelfstandigd en de markt moest het overnemen. Organisaties als woningcorporaties en zorginstellingen werden groter en groter. Nu steeds meer mensen genoeg hebben van die grote, en vaak onpersoonlijke organisaties, nemen ze het heft in eigen handen. Er kan wél veel lokaal geregeld worden. Met liefde. Zonder dure managementlagen, en voor en vanuit de eigen buurt.

Programma

We gaan met zijn allen naar het stadion van FC Twente. Daar maak je je eigen programma. Te kiezen valt uit spannende sprekers, speurtochten naar regie, verdiepende en intervisiesessies, workshops, vuurkorfgesprekken en poëziecaravans, muziek en theater. Ook zijn er drie pleinen ingericht waar je kunt ontmoeten en leren:

  • Het plein van de pionierende bewoners (laat je inspireren door bewoners met bijzondere projecten of BewonersBedrijven)
  • Het plein van de harde cash (ontmoet fondsen en leer over verdienmodellen, bijvoorbeeld door het overnemen van publieke taken, leer maatschappelijk aanbesteden)
  • Het wheeling and dealing-plein (krijg tips van de experts: hoe onderhandel je met de gemeente, en hoe met het bedrijfsleven?)

Kortom alle ingrediënten voor een inspirerende knaldag voor actieve bewoners. Een dag waarop wij duidelijk maken hoe we de regie terugnemen!

Praktische informatie

Wat: Landelijke Bewonersdag 2014: De regie terug
Wanneer: 15 november 2014, van 10:30 tot 16:00
Waar: Grosch Veste, Enschede
Twitter: #LBD14
Organisatie: De Landelijke Bewonersdag 2014 wordt georganiseerd door het LSA in samenwerking met het ministerie van BZK, de Nederlandse Woonbond, de gemeente Enschede, de gemeente Almelo en veel actieve bewoners uit Twente.

Hier vind je het programma, plus meer informatie over de Landelijke Bewonersdag 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*