Landelijke Bewonersdag 2014: nog vijf dagen!

Pioniersparade met Her-Ontdekt en Hart voor Carnisse!

Print Friendly

Op 15 november is de zover: dan vindt de Landelijke Bewonersdag 2014 plaats! In de Grolsch Veste te Enschede komen actieve bewoners uit heel Nederland te samen op de grootste bewonersbijeenkomst van het jaar. Met het thema ‘De regie terug’ willen we er samen voor zorgen dat de regie over de zorg, over onze buurt en over ons welzijn weer bij ons komt te liggen.

Op de Landelijke Bewonersdag 2014 maak je je eigen programma, loop je rond, volg je workshops, een masterclass of een collegetour en luister je naar cabaret en muziek. Kom bijvoorbeeld naar het plein van de harde cash, het wheeling and dealing-plein, de Speedcursus BewonersBedrijven en help mee met het crowdsourcen van buurtrechten.

Pioniersparade

Ook houden we een parade voor pionierende bewoners. En wat is zo’n parade zonder zelfbeheer? Beheer je buurthuis-pionier Her-Ontdekt uit de Rotterdamse wijk Schiebroek neemt daarom trots deel, en vertelt in een korte pitch over hun situatie, hun uitdaging en de volgende stap die zij, samen met Beheer je buurthuis, willen nemen.

Samen sterker

Buurthuis Hart voor Carnisse neemt ook deel aan de parade. Het buurthuis wist met hulp van het Oranje Fonds en de IKEA de eigen wijkaccommodatie een grondige metamorfose te geven en zoekt nu de samenwerking met andere initiatieven in de havenstad. Want Hart voor Carnisse weet als geen ander: je bent sterker als je meerdere harten hebt.

Meld je aan!

Ga voor meer informatie en de dagplanning naar Landelijkebewonersdag.nl. Aanmelden voor de Landelijke Bewonersdag 2014 is gratis. Ben je erbij? Twitter dan mee met de hashtag #LBD14. We zien je op 15 november!

Praktische informatie
Wat: Landelijke Bewonersdag 2014: De regie terug
Wanneer: 15 november 2014, van 10:30 tot 16:00
Waar: Grosch Veste, Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*