Jetta Klijnsma bezoekt ONS in Geeren-Zuid

Staatssecretaris op werkbezoek bij pionier op Dag van de Armoede

Print Friendly

Op vrijdag 17 oktober, de Dag van de armoede, bezoekt staatssecretaris Jetta Klijnsma het buurthuis ONS in Geeren-Zuid. ONS is een van de pioniers van project Beheer je buurthuis. De wijkaccommodatie toont de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met welke projecten het bezig is en welke innovatieve invulling het geeft aan het buurthuisconcept.

ONS Coöperatief heeft met het UWV een regelarme zone ingesteld, zodat werkloze buurtbewoners zonder sollicitatieplicht maar met vrijwilligersvergoeding aan de slag kunnen in het buurthuis. ONS zoekt daarnaast op verschillende manieren verbinding met de buurt Geeren-Zuid, bijvoorbeeld met de jeugd via het Grote Broer/Grote Zus-project, en via de vrouwenstudio. Meer weten over ONS? Lees dan ons interview met bestuurslid Jose de Brouwer of bekijk de profielpagina.

Jetta Klijnsma brengt vrijdagmiddag een werkbezoek aan de coöperatieve bewonersbedrijven die Breda rijk is: ONS Coöperatief, ONS Land en De Vrije Uitloop. Lees binnenkort een verslag van de middag, hier op Beheerjebuurthuis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*