Energiebelasting terugkrijgen van de Belastingdienst

Energietip uit het Bruishuis

Print Friendly

Vanuit het Bruishuis in Arnhem kregen wij een tip die we graag met jullie willen delen. Het BewonersBedrijf Malburgen kan een deel van hun energiebelasting terugkrijgen van de Belastingdienst. Hoe werkt dat?

Net als veel andere stichtingen heeft BewonersBedrijf Malburgen een ANBI-status. Met een ANBI-status betaalt een instelling geen belasting over schenkingen. Walter Klein Nienhuis, zakelijk leider van het Bruishuis, ontdekte een ander belastingvoordeel van de ANBI-status: de teruggaveregeling energiebelasting (EB).

Sommige instellingen kunnen in aanmerking komen voor teruggave van een deel van de energiebelasting. Deze belasting betaal je aan de energieleverancier en staat op de jaarlijkse eindafrekening. De teruggaaf is 50% van de energiebelasting die de energieleverancier in rekening heeft gebracht, minus de EB-heffingskorting. Om voor teruggaaf in aanmerking te komen, moet je een verzoek indienen bij: Belastingdienst/kantoor Emmen/Energieteam.

Weten of je in aanmerking komt? Gebruik dan dit stroomschema van de Belastingdienst. Meer informatie en een formulier om deze teruggaaf energiebelasting aan te vragen, vind je op deze website van de Belastingdienst.

Oorspronkelijk verschenen op BewonersBedrijven.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*