Agenda

Print Friendly

In de agenda vind je evenementen, workshops en bijeenkomsten gerelateerd aan zelfbeheer van wijkaccommodaties, onderwerpen uit de kennisbank en het LSA. Evenementen die al plaats hebben gevonden vind je in het agenda-archief. Wil je een bijeenkomst melden, dan kan dat via info@beheerjebuurthuis.nl.

We Doen Het Zelf Wel Festival!

Stichting We doen het zelf wel Festival
Amersfoort

Het ‘We doen het zelf wel’ Festival wil laten zien dat burger- en sociale initiatieven niet meer uit een reeks incidenten bestaan. Het is een brede burgerbeweging die de problemen van mensen en gemeenschappen aan het oplossen is. Jan Terlouw opent de eerste editie van dit festival in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

meer

Op 1 december hield Terlouw in DWDD een indringend pleidooi voor ‘het touwtje uit de brievenbus’, waarin hij zijn zorgen uitte over de samenleving. Het gebrek aan vertrouwen is een van de oorzaken van het wereldwijd opkomende populisme, denkt Terlouw. Hij is daarmee de gedroomde hoofdgast voor het festival, dat vooral wil laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in Nederland.

Een brede burgerbeweging is namelijk de problemen van mensen en gemeenschappen aan het oplossen. Er is daarmee een kritische massa ontstaan die alleen maar verder groeit. Het festival is dé gelegenheid om dit kantelpunt op inspirerende wijze zichtbaar te maken. Met actieve doeners en denkers die zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Want voorbij de waan van de dag vindt er een stille revolutie plaats en wordt lokaal een nieuwe ‘doe-het-zelf-samenleving’ geboren.

Het belooft een dag te worden waar zowel doeners als denkers op het gebied van burger- en sociale initiatieven samenkomen en van elkaar kunnen leren. Een dag waar ruimte is voor verdieping en reflectie, maar waar het publiek ook praktische tips en inspiratie opdoet, de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken en te pitchen. Omroep Human maakt tijdens de dag tv-opnames en zendt op een later moment een samenvatting uit.

Meer informatie en kaarten bestellen

Informatie
Wanneer: 25 maart 2017, 11:00 tot 19:00 uur
Waar: de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort
Toegang: €15

minder

Geldstromen door de Wijk Festijn 2017

Geldstromen door de wijk
Utrecht

Het Geldstromen door de Wijk Festijn 2017 gaat over het bundelen van de kracht van ondernemers en ondernemende bewoners uit de wijk, van de kracht van de bedrijven en instellingen in de wijk, en van de kracht van de gemeente en andere overheden voor de wijk. Of het initiatief nu van bovenaf, onderop, binnenuit of buitenaf komt, uiteindelijk gaat het om een goed samenspel waarin partijen elkaar in hun kracht zetten en met vereende krachten meer waarde uit geldstromen en lokaal vermogen halen, voor de wijk én voor zichzelf. Want iedereen mag en moet er beter van worden!

meer

Niets is zo stevig als een driehoek, niets zo veerkrachtig als een cirkel: de kracht van de verbinding in deze driehoek en cirkel vormt het leitmotiv van dit Festijn. Hoe bouw je die kracht met elkaar op? Hoe zorg je ervoor dat alle krachten meewerken, het werk lichter maken, en toch voor iedereen meer opleveren? Dat zijn de uitdagingen van dit Festijn. Het Krachtstation laat zien hoe het kan: ondernemers die hun krachten bundelen, wijk en wijkbewoners in hun kracht zetten, geldstromen opwekken en ombuigen.

Meet je eigen kracht en die van anderen – ondernemers, bewoners, professionals en bestuurders –  in en rond ‘De Kuil’, de prachtige arena in het hart van het Krachtstation, in debatten, werksessies, presentaties, pitches en ontmoetingen over transformatie en hergebruik van vastgoed voor de wijk, ondernemerschap in, door en voor de wijk, verdienmodellen, financiering en fondsen, samenwerking, wijkeconomie, right to challenge en zelfbeheer, wonen, welzijn, zorg, werk en nog veel meer…

Meer informatie, programma en inschrijven

Informatie
Wanneer: donderdag 30 maart 2017, 10.00-17.00 uur
Waar: Krachtstation Kanaleneiland, Amerikalaan 199, 3526 VD Utrecht
Toegang: €25 voor bewonersorganisaties, professionals betalen €302,50

minder